lauantai 26. tammikuuta 2013

Pieniä ekotekoja

On ollut ilo löytää blogeja joissa kerrotaan luomusta ja luonnonmukaisuudesta, käsillä tekemisestä ja tuunamisesta, kirppareista ja pienimuotoisesta arjesta.

Tämä kaunis planeettamme, maa on jotain josta emme voi koskaan liikaa huolehtia. Avaruusmatkaajat kuvailevat, että planeettamme näyttää avaruudesta käsin katsottuna siniseltä, hohtavalta timantilta.
Kuinka voisinkaan pitää tästä omalta osaltani hyvää huolta? Haluan uskoa, että pienistä puroista syntyy suuria valtameriä tässäkin asiassa.

Itselleni pienet asiat ovat merkittäviä valintoja, vaikka ovatkin välillä kovin pieniä purosia. Luomu-ruuan lisäksi haluan huolehtia itsestäni ja ympäristöstä luonnonmukaisella kosmetiikalla. Kotini puhdistuu eko-pesuaineilla, kuin myös pyykit. Kierrätys toimii.

Myönnän, että aika ajoin hiilijalanjälkeni on tosin turhankin painava. Huristamme päivittäin noin 100 kilsaa autolla työmatkaa (tosin kaksin puolison kanssa), sujahdamme kerosiinilla toiselle puolelle maapalloa lomailemaan (auts) ja turhan harvoin teen hankintoja kirpparilla.

Ekotekoni on myös pyrkimys antaa hyvän kiertää ja huomata lähellä olevia pieniä tärkeitä asioita joista nauttia. Uskon, että maapallomme voi kaikin puolin paremmin, jos lisäämme positiivisuuden "kulutusta". Ja ajatella, että hyvät ajatukset eivät kuluta eikä maksa mitään. Aineeton, kepeä asenne keventää raskaita asekelia <3 <3 <3


Kestosuosikkejani kosmetiikassa ovat 
Dr. Hauschka, Weleda ja Sante


Luonnollinen ilo tuo aina hymyn huulille.
Joka päivä tulen hyvälle tuulelle jakaessani elämäni hetkiä koiruuksiemme kanssa <3


Vaikka välillä mietinkin, että voisiko sitä olla vapaampi ilman karvakunojamme...mutta EI, mitäpä minä sillä vapaudella.Vapaampi mihin?


Ilo löytyy usein pienestä ja läheltä, 
kotipihan puutarhasta, retkistä merenjäälle ja...


Kynttilän kauniista valosta...


Lösähdyksestä kotisohvalle...


Kauneuden näkemisestä...


Ja miten ihana luomutuote onkaan rakkaus <3 <3 <3

Luonnollisen kaunista viikonloppua ihanat lukijani.
Olen iloinen, että olette olemassa <3

15 kommenttia:

 1. Viisaita sanoja ja kauniita tunnelmia. Ihanaa viikonloppua sinne myös! <3

  VastaaPoista
 2. Olen aina tuskastellut ja tuhahdellut, kun puhutaan ekologisuudesta ja omavaraisuudesta. Nyt kuitenkin eräässä ihanassa blogissa oli suunnitelmia, kuinka pariskunta aikoo tehdä elämästään omavaraista. Vasta se aukaisi oman tilanteeni näiden asioiden suhteen. Lämmittän mökkini pelkästään oman metsän puilla, en sähköllä. Olen jo vuosia suosinut eläinkookeettomia ekologisia meikkejä, saunomme piha saunassa ja peseydymme siellä, emme siis koskaan ole käyttäneet sisäsuihkua Päivärinteellä. (omalla kohdalla sen sisustuksellinen karseus on ajanut hifistelemään piha saunaan), rakastan kasvimaan ylläpitoa, tosin sato on aina se toissijainen asia. Välillä onnistuu välillä ei. :D rakastan myös kaikkea vanhaa sisustuksessa, joten kai sekin kierrätykseksi lasketaan. Lukeudun kuitenkin myös niihin, jotka ajavat työmatkan autolla, käytännössä ajan työkseni autoa. On myös paljon muita asioita, millä suttaan maapalloa. Kuitenkin nuista pienistä asioista osaan olla vihdoin ylpeä, että teen edes otain oikein. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis hyvänmielen postaus kauniine kuvineen<3
   Usein mietin olisipa meillä ihmisillä enemmän kauneutta ympärillämme eläimiä unohtamatta,
   niin saattaisimme voida paremmin. Itse asiassa uskoisin, että voisimme. Sekin jo auttaisi,
   jos olisi enemmän esim. puita, kukkia mistä ne puuttuvat ja roskat pois alueilta siellä missä niitä on.
   Nyt on kuitenkin kaunis talvisää ja kuumapallo ylhäällä paistaa:) hyvän mielen kanssa on ilo taapertaa:)

   Kynttilän valoa iltaasi<3

   Poista
  2. Jonna...kuulostaa todella ihanan ekolta elämäsi. Meilläkin pihasauna lämpiää puilla kerran, pari viikossa.
   Olipa siellä äsken taas niin nautinnollista istua, ulkona lumi pöllysi ja ikkunan takana heilui myrskylyhty vinhaa vauhtia. Enpä kaipaa yhtään vanhan citykodin sähkösaunaa.

   Sirkka...kiitos jälleen kauniista sanoistasi. Olen aivan samaa mieltä. Kauneuden lisääminen (ei sen tuohoaminen) on mielen lääkettä ja antaa meille taas aihetta huolehtia ympäristöstämme <3

   Poista
 3. Sun postauksia on NiiN ihana aina lukea <3

  VastaaPoista
 4. Olen niin samaa mieltä. Pesuaineita ei paljon tarvita ja pyykki puhdistuu ihanan pehmeäksi pesupähkinöillä. Luonnonmukainen kosmetiikka tuoksuu ihanalle, luonnolliselle. Melkein kaiken tavaran ostan käytettynä kirppareilta. Auto on syrjässä asuvalle välttämättömyys, mutta työmatkani on vain 10 metriä, joten autoa käytetään vain pari kertaa viikossa kauppareissuihin. Olen kasvissyöjä ja suosin lähiruokaa, itse kasvatetulla pärjää aika ison osan vuotta. Minusta ei tunnu, että kieltäytyisin jostakin, päinvastoin omasta mielestäni elän luksuselämää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa Cheri!
   Sulla on hyvin ekopullat uunissa. 10 metrin työmatka kuulostaa täydelliseltä.
   Meillä ei oma maa vielä paljoa tuota, mutta ehkäpä harjoittelu lisää satoa.
   Kasvisyöjä olen minäkin, kohta ollut 30 vuotta :)

   Poista
 5. Kivoja juttuja sinulla täällä. Mukava että löysit blogiini ja siten löysin tänne :). Seuraillaan!

  VastaaPoista
 6. Tulin vastavierailulle...ja tulen toistekin.
  Kiva oli lukea mietteitäsi ja nuo koiruudet, niin ihania.
  Itse kun en voi eläimiä pitää, astmani takia.

  Mukavaa sunnuntaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa!
   Kuvia katsellessani ajatellin, että kuinka paljon saammekaan iloa eläimistä, vaikka pihapiirin linnuista :)

   Poista
 7. Tuntuu hyvälle aina lukea kirjoituksia, joista huomaa etten ole yksin eko-ajatteluineni. Toisinaan on todella ahdistavaa ajatella, kuinka tuhoamme tätä meidän kaunista planeettaamme. Sellaisina hetkinä on ilo lukea tällaisia kirjoituksia ja huomata, että ehkä meissä ihmisissä on kuitenkin voimaa parantaa tapamme ja ryhtyä kunnioittamaan luontoa! Jokainen pienikin askel on merkityksellinen silloin kun se otetaan oikeaan suuntaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se on!
   Itse olen motivoinut itsenäni pyrkimällä keskittymään omiin tekoihini.
   Luotan vetovoimanlakiin...kun olemme iloisia tienraivaajia on muilla helpompi seurata jalanjälkiämme vastuullisin ja kevein askelein.
   Pieniä ja merkityksellisiä askeleita toivotellen :)

   Poista