sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Ilo jakaa

Olen hiukan nihkeä postailemaan hankinnoista. Ihan vain jo siitä syystä, että yritän elää hankitojen suhteen hillittyä eloa. Ei sen puoleen, ettäkö se olisi helppoa, minunlaiselleni joka olen luonteeltani hamstraaja ja ihastun kovin helposti kaikkeen kauniiseen. Hankinnoissa minua ohjaakin ensisijaisesti asioiden ja esineiden kauneus, ei niinkään käytännöllisyys :)

Olen viime vuosina opetellut erityisesti kiinnittämään huomioita tarpeiden lähtökohtiin ja olen huomannut, että on ihana opetella kohtuutta. Kun sitten jotain ostaa, oli se sitten kaunista tai käytännöllistä, on se useimmiten sydämmellä harkittua. Toki kovin usein vieläkin teen heräteostoksia, enempää harkitsematta, sitten iloitsen harha-askeleistani - lempeydellä :)

Nyt haluankin jakaa viimeisimmät harkitut ja vähemmän harkitut uutuudet, joista olen vilpittömän iloinen :)


Tässä ne ovat; nahkalaukku, pärekori ja puukengät

Nahkalaukku on ollut hakusessa ainakin vuoden verran. Tarve on ollut kohtuullisen akuutti ja ihmettelen, että tämä kesti näinkin kauan löytää se oikea. Olin viime viikolla Helsingin keskustassa Senaatintorin tuntumassa kokouksessa. Kokouksen jälkeen maagiset askeleeni johdattivat minut Lumin liikkeeseen, suoraan tämän laukun luokse. Kaikki oli kohdallaan, duunilaukku löytyi...läppärille yksi tasku, toinen piuhoille ja kolmas kaikelle muulle sekä pikkutaskuja avaimille, huulipunalle, kännyköille etc. Kannatti odottaa! Ja mikä parasta, koko ihanuus on juuri sopivan rento ja maanläheinen. Täydellinen. Uskon, että tämän ihanuuden kanssa kuljemme pitkän yhteisen taipaleen.


Sitten on tuo pärekori, tai paremminkin kassi. Se on tuliainen pikaviisiitiltä pihamessuilta (joissa ehdin olla aivan liian vähän aikaa - nyyyh!). Olin haaveillut tämän eteisremontin vaiheen valmistuttua löytäväni jonkin koukkuun ripustettavan korin koirien hihnoille. Remmejä on paljon, kun on kolme koiraa ja minä tykkään yhdenlaisista remmeistä ja mies toisenlaisista. Sitten on vielä erikseen näyttelyhihnat yms. Olen oikein iloinen tästä löydöstä.


Ja tässä tulee heräteostokseni...PUUKENGÄT, tai oikeammin puukkarit tai hollannikkaat. Kuinka monta lapsuuden kesää lampsinkaan puukkareissa. Hyvä kun ehti lumet sulaa, kun jo piti kaivaa esiin edelliskesän mustat kolistimet. Teinivuosien kynnyksellä uusien puukkareiden kimppuun käytiin heti tuoreeltaan. Erinnäisin keinoin kumipohjat revittiin pois. Tämän jälkeen puukkarit sujautettiin jalkaan ja otettiin avuksi ystävä ja pyörä. Kaveri polki pyörää minkä ehti ja puukkareiden omistaja istui tarakalla raahaten puisia kengänpohjia asfaltilla (pyörän kiitäessä eteenpäin). Pyöräilyä jatkettiin kunnes puukkaireiden pohjat olivat sametin sileät ja erityisesti liukkaat kuin mitkä. Näillä puukkareillä sitten luisteltiin pitkin koulun käytäviä ja sai niillä aika hyvät liut ihan asfaltillakin. Arvaattekin varmaan, ettei mennyt ihan vanhempien jakeluun tämä puukkareiden tuunaaminen.

Tämä heräteostos oli osa nostalgiakaipuutani, joskaan ei ole aikomusta ainakaan toistaiseksi käydä puukkareiden pohjien kimppuun.

Lopuksi vielä muutama lähiotos uutukaisestani.



Pihamessuiltä matkaan lähti myös kassillinen mukuloita. Eikä kyllä yhtään harmita, että tuo vesisade piiskaa maisemaa, antaen lumelle kyytiä. Taidan saada pian sujauttaa uudet puukkarini jalkaan ja päästä katselemaan uuden liljapenkin paikkaa.

Rentoa sunnuntaita ja laittakaapa taas ihania kommenttejanne, ne ovat koko blogini suola. Kiitän jokaisesta ja teen parhaani, että ehdin niihin vastata <3

13 kommenttia:

  1. Ihanat ostokset! Tykkään erityisesti tosta laukusta, laukkufriikki kun olen. Puukkarien "tuunaus" oli minulle aivan uusi asia. Olen sen verran vanhaa vuosikertaa ettei moinen olisi tullut kuulonkaan minun teinivuosinani:). Kaunis sininen väri puukengissä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puukkarien tuunaus ei ollut minunkaan vuosikerroilla sallitua puuhaa. Ei taidettu siitä kuitenkaan saada niin kovia sanktioita, etteikö oltaisiin toista kertaa moiseen ryhdytty. Enpä oikein tiedä olisinko äitinä myöskään moiseen puuhaan kovin myönteisesti suhtautunut omientyttärien kanssa. Näin jälkikäteen tuunaus oli koko puukkareiden kohokohta ja tekivät kengistä "just ne oikea".

      Poista
  2. Laukku on minullakin pitkällisessä hakusessa. Osuit hyvään yksilöön! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kiertää kaukaa Lumin liike, se kun on pullollaan hyviä yksilöitä :))))

      Poista
  3. Ihanat löydöt! Kassin ostoa olen itsekin suunnitellut ja puukkarit on aivan mahtavat jalassa (meillä ei kyllä tuollaista touhuu ollut nuorena) :D

    Pienillä hankinnoilla on täälläkin menty jonkin aikaa... kaapeista löytyy paljon vähän käytettyjä vaatteita ja tavarat saa tuunattua ja... hih, välillä on hyvä elellä vähän "nuukemmin" ;D

    Mukavaa alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun sitä pysyy kohtuudessa näissä hankinoissa niin sitä on niin hurjan iloinen sitten kun saa jotain :)
      Kyllä vain luontoäiti kiittää kun sitä välillä kelpuuttaa sitä mitä kaapista löytyy.
      Ihanaa viikon alkua!

      Poista
  4. puukkarit täälläkin päin ollut lapsena... ilman tuunausta.
    iteki katellu kaupoissa kaiholla, mutta en oo saanu hankittua, nyt on semmonen tennarilinja kesäisin.
    Hieno laukku ! itse edelleen metsästän sitä täydellsitä laukkua ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puukkarit tuli ostettua aikalaikka hetken mielijohteesta. Kotona sitten vasta mietin, että ne jalassa tuskin voi ajaa autoa, lähteä koirien kanssa lenkille jne...taidanpa siis köpötellä niillä puutarhassa :) Täydellisen laukun metsästys on kärsivällisyys puuhaa. Tsemppiä!

      Poista
  5. ♥ vau mitä ihanuuksia! ja juu, puukkarit oli pienenä ja nuorenakin,vaan eipä ole ollut pitkään aikaan; voisikin kokeilla..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä muuta kuin toivomaan puukkarien uudelleen tuloa. Kannat kolisemaan :)))

      Poista
  6. Ihania ostoksia!! Ja ah niin fiksujakin! Käyttöikää kun noilla tuotteilla on varmasti. Mä tarvisin kanssa puukengät,ihan ehdottomasti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Osasin perustella ostokset itselleni just tuolla käyttöiällä. Varmasati monia yhteisä hetkiä on luvassa. Puukenkien kolinaa jo toden teolla odotan, laukku ja kori oavtkin jo arkikäytössä.
      P.S. Yhtä sun toista olen jo onnistunut uutukaiseen kassiini hävittämään. Voi tätä tavaran määrää, mihin sitä olemmekaan naiset itsemme laittaneet laukkuineen?

      Poista
  7. Ihanat hankinnat, kaikki kolme <3

    Minä niin rakastan puukenkiä. Voi miten odotankaan kunnon puukkarikelejä!

    VastaaPoista