torstai 4. huhtikuuta 2013

Täällä taas

Hei ystäväiset!
Olipa ihaaana LOMA! Blogikin sai elää rauhaisaa hiljaiseloa. Nyt on ilo taas olla täällä, teidän kaikkien ihanuuksien parissa :)

Kuvia tuli reissussa räpsittyä niin paljon, että päätin koostaa niistä kollaseeja ja anatautua niiden matkassa vielä kerran lomatunnelmiin. Olkaapa hyvät!

Pääsiäisreissun kanssamatkaajiksi lähtivät tällä erää 4 ja 5 vuotiaat lapsenlapsemme A ja E. Täydellinen matkaseura pakattiin kolmen koiran kaveriksi takapenkille ja meno oli sen mukaista :) Ensitöiksemme ajoimme pääkaupunkiseudulta Rukalle, Kuusamoon. Tällä etapilla valikoitui reissun toptenlista. Tässä tyttöjen kärkipään biisisuosikit:
- Kuusamo (Danny)
- Hummani hei (T.Rautavaara)
- Naurava kulkuri (J. Ruonansuu)
- Isoisän olkihattu (T.Rautavaara)
- Päivänsäde ja menninkäinen (T.Rautavaara)

Nauravalle kulkurille naurettiin niin monet naurut, että lopulta meitä aikuisia melkein itketti. Kuusamo kaikui vielä viikon jälkeen saatellessamme tyttöjä koteihinsa. Niin ja tiesittehän, että Helsingissä ei asu enää helsinkiläisiä....? (näin ainakin laulussa sanotaan). Tää oli tytöistä varmaankin biisin paras kohta :)


Perillä Saariselän Kiilopäällä meitä odottivat vanhat tutut maisemat. Rakkaat tunturit ja latuverkkojen loputtomat mahdollisuudet. E yllätti ekan päivän sivakointi-innollaan, kokonaiset 10 kilsaa tuli "matkamittariin". A:kin pääsi jo menemisen makuun. Ahkioon pääsi lepäämään kun voimat olivat kortilla ja tsemppaaminenkaan ei enää auttanut.


Seuravaa aamu valkeni lumisateisena ja mieskin kulki nenäliina nokassa kiinni, flussan kourissa. Ladulle lähteminen ei innostanut ja niinpä vuokrasimme poppoolle lumikengät. Ja jos, ette ole koskaan moista menoa kokeillut, kannattaa joskus testata. Oli nääs sen verran hauskaa puuhaa. Illalla lähdettiin vielä piemeän aikaan tunturiretkelle lumikengillä tähystelemään täysikuuta (jota ei tosi bongattu, kun se viipyili tunturin takana tyttöjen nukkumaanmenoon asti).


Lumisateet tulee ja menee. Loput hiihtopäivät kylvimmekin auringossa. E paineli vanhaan tuttuun malliin ja A:lla alkoi suksi luistamaan niin, että tuli melkein kuusi kilsaa sivakoitua ennen kuin ahkion suloisuus imaisi makuupussin uumeniin. Eipä muuten taidettu hiihtää kuin 200 metriä kunnon mehu- makkaranpaistotauon jäkeen, kun jo tytöt vetelivät ahkiossa sikeitä.


Ja koska oltiin pääsiäsireissulla, niin olimme pitäneet jo usean päivän silmät ja korvat auki kaiken maailman noitien, tipujen ja pupujen suhteen. Kuulimme huhuja, että tunturissa loikkii aivan erityinen pääsiäispupujen suku. Näimmekin usein ladun vieressä kulkevan tutun askelsarjan; kaksi vierekkäin - kaksi peräkkäin. Seurasimme uutterasti jälkiä ja kapuaminen Niilanpään porokämpän maisemiin palkittiin, sillä kämpän takaa löytyi kaksi suurta munaa. Voi sitä riemua, kun sisältä paljastui ties mitä herkkua ja yllätystä. Ei meinannut vaarikaan uskoa silmiä!


Tokihan lasten riemu oli muutakin kuin suksilla ponnistelua. Ihania lumileikkejä, jääpuikkoja, leikkejä yläsängyssä, pitkiä illallisia ja savusaunassa kylpemistä sekä avannossa varpaiden uittamista (eli uimista).


Mitäpä sitä muuta on lapsen elämä, kun tässä ja nyt hetkeen tarttumista. Ihanaa on huomata, kuinka mukavaa on lähteä mukaan tähän mutkattomaan elämäntapaan.


Reissun loppusuoralla kuumotti vielä yksi odotettu kohde - VAASA ja siellä maamon pikkuisin lapsonen (reilu pari kymmpinen nuorimmaiseni) ja tyttären avopuoliso. Ilo oli ylimmillään kun saatiin viettää pari päivää rakkaiden kanssa. <3 Vaasan kylpylähotelli majoitti meidät vanhaan tutttun tapaan ja olisihan meille kelvannut muukin majoitus, mutta kun siellä on se kylpylä (sanoivat tytöt)!

Nyt on taas arki kohdallaan. Tuleva viikonloppu kutsuu jälleen kouluksen pariin. Kevät kai tekee tuloaan, vaikka totuuden nimissä en ole uskaltanut edes yhden yhtä narsissia istuttaa piharuukkuun. Onneksi auringon säteidn voima on jo niin suloisen lämmin, että eiköhän se sieltä hiivi, se KEVÄT!

LAPSENMIELISTÄ ILOA TOIVOTELLEN!
- Siili-

15 kommenttia:

  1. Ihania,ihania lomakuvia,tunnelmia! Kiitos illan piristyksestä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kuvien katseleminen piristi muakin!
      Kyllä lomareissuissa on niin monta hyvää asiaa, ekaksi odottaminen, sitten se loma ja lopuksi vielä jälkifiilistely :)

      Poista
  2. Niin ihana oli lukea teijän lomasta! Tuli ikävä tyttöjä ja Vaasan kuninkaallisia! Ja kaipuu tuntureille ja maistelemaan jääpuikkoja. Kaikki kuvat työtöistä on ihan huippuja! Näyttää niin iloisilta ja elämää eläviltä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vuonna -14 onkin sitten Iinuli vuorossa kevättalven vaellusreissu. Mitenköhän saadaan se onnistumaan??? :)))))

      Poista
  3. On teillä ollut ihana reissu, kiitos näistä kuvista! Vaikka kevät onkin jo kovasti mielessä, niin kyllä nuo maisemat siintä huolimatta näyttävät kauniilta :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä Marru! Kevättä on niin monelaitsa, lapin kevätaurinko ja siintävät tunturit ovat yksi kaunis tapa ammentaa kevään iloa!. Tosin ei nuo kuraset tietkään ja rapaset ojanpientareetkaan tunnu tällä erää hullummilta (vaikka ei niitä kauniiksi voi kutsua).

      Poista
    2. Onni ja Ilo kulkevat käsi kädessä halki tunturien pienet lumiset jäljet taakseen jättäen!<3
      Lapset muistavat tämän valtavan hienon kokemuksen ain ja tahtovat kokea kaiken uudestaan, kuin myös aikuiset!
      Puhdas raikas ilma, katupölystä ei tietoakaan. Puhtautta säteilevää valkoisuutta! Aurinkoa!

      Nautinnollisia hyvän mielen tuntemuksia huhtikuuhun!

      Poista
  4. Ihania kuvia <3 <3 Näyttää, että teillä oli oikein hauskaa! Kiva, Kiva :):)

    Kävin tänään Jn kanssa lunchilla ja käytii pohjapiirustusta läpi!! AH!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täsmällinen tulkinta :))) Meillä oli kivaa!!!

      Kyllä vain tulee upea kokonaisuus Jlle :)

      Poista
  5. Ihana reissu teillä takana! Nyt taas jaksaa arjen tohinoissa. Kätevä toi ahkio.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa voimaa antaa nämä pienet lomareissut. Arki tuntuu aurinkoiselta, vaikkakin ulkona sataa lunta :D

      Poista
  6. Tervetuloa takaisin! Voi miten iloisia kuvia :) Varmasti ollut ihan mahtava loma ja fiilis! Tekee ihan itsekin mieli jonnekin roadtripille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Taru! Kotona on ihanaa. Vaikka tuo talvi ei näytä helpolla väsityvän, voin jo silti tähystellä pihallani kaikke ihanaa lumen alta paljatuvaa. Suosittelen roadtrippiä, kun siihen koittaa oikea hetki. Paikalla oleminen tuntuu taas ihan hyvältä :)

      Poista
  7. Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos, kiitos. Eiks se mennyt niin, että kuvat kertovat joskus enemmän kuin tuhat sanaa :)

      Poista