torstai 2. toukokuuta 2013

Sopivaa hetkeä odotellessa

Blogihiljaisuus hiipi taloon. Odottelen nimittäin sitä sopivaa hetkeä tutustua jälleen uuteen kameraani. Olen näissä teknisissä puuhissa hiukan laiskanpuoleinen. Opin tässä muutaman kuukauden aikana tulemaan juttuun puolijärkkärini kanssa ja nyt se jo matkasi uuteen perheeseen. Puolisoni nääs hommasi itselleen uuden hienon täys'kennoisen kameran ja minä perin häneltä Nikonin D7000:sen. Eikä olla vielä riittävän hyvin tutustuttu toisiimme, jotta saisin matskua julkaistavaksi.

Mutta kyllä täällä kaikenlaista mukavaa puuhaillaan. Kevät on tullut, senhän nyt on varmasti huomanneet kaikki :) Pihahommat sujuu minulta luontevammin kuin uuden kameran salojen opettelu. Ihanaa rasvata illalla puutarhassa kuivuneita käsiä. Tietää tehneensä jotain mukavaa :)

Portaikko ja eteinen etenee edelleen hitaan varmasti. Mieskin tosin viihtyisi paremmin ruovikon tai veneen kimpussa, kuin sisähommissa. Pienenä edistysaskeleena eteisen suhteen kehystin talomme seinistä kuorittuja vanhoja tapetin palasia tammikehyksiin ja naulailin niitä uuteen seinään. Lempparini on vasemmanpuoleinen, joka on talon ensimmäinen
tapetti. Ilmeisesti käsinmaalatut värit ovat ajansaatossa
liuenneet. Joukossa kimaltelee kultaakin.

Ja on meillä juhlittu ja tavattu ystäviäkin. On ollut lapsenlapsen synttäriä, ystäviä kohottamassa maljaa ja päivällisellä sekä tietenkin iloinen Vappupäivä rantakallioilla läheisten kanssa.


Viikonloppuna tiedossa keskittymistä oman itseni äärelle, ihanassa seurassa, jotta taas muistan kuinka olenkaan kiitollinen jokaisesta mutkasta, ala- ja ylämäestä, suvannoista, myrskyistä ja auringonpaisteista.

Syviä hengenvetoja ja pitkiä ulos puhalluksia jokaiselle. Nautimme varmasti jokainen ihanasta keväästä ja kesän kutkuttavasta odotuksesta :)

- Siili-

15 kommenttia:

 1. Oi mitkä näkymät teillä on ruokapöydästä; silmän iloa noilla tarjoiluilla sekä maiseman että ruuan suhteen!

  Kauniit, herkät tapettitaulut. Idea itsessään on jo niin kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iloitsen joka päivä koti-ikkunoista aukeavasta maisemasta. Nyt kun jäät viikko sitten lähtivät on taas niin paljon uutta katseltavaa. Laulujoutsenet muuttivat rauhallisemmille vesille ja kyhmyjoutsenet tulivat tilalle. Merikotka kaartelee harva se päivä, naurulokit riekkuvat, vesilinnut sukeltelevat ja pian tulevat kahlaajat. Kiikarit on kyllä ahkerassa käytössä :)

   Poista
 2. Voi vitsi miten hieno idea ottaa tapeteista palat muistoksi ja kehystää!!! Eipä tullut toistakymmentä vuotta sitten tuo mieleen :))
  No nyt kamera mukaan sinne ulos ja ohjekirja tarvittaessa myös ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen haavaeillut ideasta monen monta vuotta, mutta vasta nyt koitti tilaisuus toteuttaa se :)
   Kameraan on jo syötetty muistikortti, joten eiköhän tässä kohta tallennu jotakin katsottavaa sinne.

   Poista
 3. Kiva idea noi tapettitaulut. Ja mitäs herkkuja siellä on tarjolla! Kelpaa niitä nautiskellä pöydän ääressä ihanaa maisemaa katsellen ja seurustellen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä alkupalaherkut hupenivat vauhdilla meidän ja vieraiden suihin...taisimme ehtiä maisemaa tähystellä vasta pääruuan aikana (oli niin nälkä) :)))

   Poista
 4. Hyvältä näyttää seinä - ja herkut!! =) Tosi huippua, kun talosta on löytynyt erilaisia "muinaistapetteja". Kehyksissä ne pääsevätkin mukavasti katsottavaksi - toisin kuin jos olisivat säilöttynä esim. kaapin pohjalle.
  Tsemppiä kamerareeniin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi sinua onnelista sait tosi tosi hyvän kameran rakkaaltasi <3
   Hyvä idea on myös laittaa kauniit antiikkiset tapetin muistot, tammisiin kehyksiin, jotka ovat niissä omiaan.
   Kaunista katseltavaa ja mitkä muistot! Kauniit näkymät herkkullisen kattauksen ääressä ystävien kesken voiko olla nautittavampaa:)

   Poista
  2. Voikukkapelto:
   Et varmaan ylläty, kun paljastan, että tapetin palat odottivat lähes kaksi vuotta kaapin pohjalla. Nyt vasta tuli sopiva paikka vastaan ripustella niitä. Hyvää kannattaa odotella, mutta ei unohtaa :)))

   Sirkka:
   Minua on kyllä tänä vuonna hemmoteltu kameroiden suhteen. Olen siitä erittäin kiitollinen. Nyt vaan on minusta kiinni, mitä saan uudella ihanuudellani aikaiseksi. Onneksi lämpenevä kevät on otollista aikaa harjoitella :)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos Love. Kauneutta on niin monenlaista, se voi olla vaikka pienissä tapentinpaloissa :)

   Poista
 6. Oi ihanuus tuota teidän merimaisemaa!
  Taidat olla muuten samanlaisen kameran omistaja kuin mikä meille tuli taloon, itsekään en ole "ehtinyt" juurikaan opetella sen sielunelämää vielä :)
  Oi hurmaava toukokuu, siitä iloitaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Merimaisemassa on jotain taianomaista, jokainen päivä maisemassa on ainutlaatuinen.
   Mielenkiinnolla seuraan kokemuksiasi kameran saloista. Mitäköhän tarinaa onnistumme niiden linssin läpi tallentamaan?

   Poista
 7. Ihanaa toukokuuta! :) Nautiskellaan nyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulle myös Sini kaunista ja iloista toukokuuta. Tässä on paljon nautinnonaihetta :)

   Poista