lauantai 10. marraskuuta 2012

AAMUKAHVIN KEITTÄMINEN ON IHME

Pikkuinen tuli yökylään maamolaan, hänellä on tärkeä tehtävä aamulla, keittää maamolle ja vaarille kahvia. Kahdeksan kuppia osaa pikkuinen jo itse laskea. Usein pitää katsella alusta loppuun asti kun vesi kulkeutuu suodattimen läpi ja muuttuu kahviksi. Kaikki on myös minusta ihmeellistä. Lähinnä lapsen ihmettely on se ihme.

Silloin kun omat tytöt olivat pieniä, en ole ollenkaan varma ehdinkö keittää heidän kanssa kahvia. En sitä tehnyt ainakaan näin antaumuksella.

Hommia riitti kahvinkeitosta koko päiväksi. Veljen perhe oli tulossa kyläilemään myöhäiselle lounaalle.  Servetit piti taitella ja kattaa sekä toki valmistella myös ruokaa sekä leikkiä koirien kanssa. Meillä on lemppari vierasmenuna useinkin tapana tehdä raclettegrillillä ruokaa sveitsiläiseen tapaan. Tosin yleensä kyseessä on illallinen. Nyt poikettiin totutusta ja päätettiin istua grillin ääreen lounaalle.

Raclette on siitä helppo ja hauska, että lähes kaiken voi pilkkoa valmiiksi jääkaappiin ja vieraiden saapuessa vain nostella einehet pöytään ja nauttia. Nytkin tehtiin niin ja hilpaistiin vielä ulkoilemaan ennen lounasta.

Värkkäilin hiukan päivän kuvia hauskalla kuvankäsittelyllä, johon vinkin poimin kaunis pieni elämä blogista Kiitti vinkistä. Hiukan tässä vielä harjoiteltavaa riittää.


Huomenna varhainen herätys ja startti koiranäyttelyyn. 
Nati, nati :)

1 kommentti:

  1. hyvä meno! pikkuset sydämmet ja tekstit kuvissa on kivoja :)jee!

    VastaaPoista